Idé-Pro investerar i omfattande expansion av avdelningen för lättmetall

19/10 2020
18/3 2024

Idé-Pro utökar kapaciteten i lättmetallavdelningen med nya pressgjutnings- och bearbetningsmaskiner.

För att möta den ökande efterfrågan på gjutning och bearbetning av tekniska detaljer i lättmetall har vi investerat i ett antal nya maskiner. Bland annat installerar vi Danmarks största pressgjutningsmaskin, en varmkammarmaskin för zink, en bearbetningsmaskin och ett slingrengöringssystem i Skive.

"Denna betydande investering i vår lättmetallavdelning visar att vi är en viktig aktör på den europeiska marknaden och att vi kan leverera ett brett utbud av tekniska detaljer på rekordtid. Och jag har alltid sett det som viktigt att vi producerar tekniska detaljer i Danmark, nära våra kunder."

Morten Nors, VD och grundare, Idé-Pro Skive A/S

Idé-Pro investerar i omfattande expansion av avdelningen för lättmetall

Vi har just köpt en Italpresse TF 1350 som kan gjuta föremål som väger upp till 21,8 kg, vilket kommer att bli den största pressgjutningsmaskinen i Danmark. Med den förväntar vi oss att inleda några mycket spännande projekt, både från nuvarande och framtida kunder.

Vi har också köpt en 125T varmkammarmaskin för zink som kan gjuta föremål som väger 3,4 kg. Eftersom vi har vår egen verktygsfabrik på samma plats kommer vi att kunna gå från 3D-fil till verktygstillverkning och färdiga zinkgjutgods på bara några dagar.

För efterbearbetning har vi investerat i en Makino A61nx, en av marknadens snabbaste och mest exakta bearbetningscenter, samt en RHBE11/16-L, ett spånrensningssystem som ger en oöverträffad och enhetlig ytbehandling av detaljerna.

För att kunna producera 24/7 med hög effektivitet har ett brett utbud av robotar också köpts in för att hjälpa till med automatiseringen. Alla maskiner kommer att installeras i Skive inom de närmaste månaderna.

One-stop shop

Vi fokuserar på att hjälpa våra kunder snabbt från idé till produktion med vår egen interna utvecklingsavdelning, verktygsfabrik, högautomatiserade gjuteri och slutmontering av den färdiga produkten.

Om du behöver tekniska detaljer i plast, lättmetall och EPS/EPP där du kan dra nytta av vår oöverträffade synergi och snabba leveranstider, kontakta oss idag.