Idé-Pro deltar i det internationella Carbon Disclosure Project

15/9 2021
18/3 2024

Med ett ökande fokus på CO2-utsläpp och energiförbrukning ger vi kunder och beslutsfattare en inblick i vårt arbete.

På Idé-Pro har vi anslutit oss till Carbon Disclosure Project (CDP), ett internationellt projekt där företag, städer, stater och regioner rapporterar sina egna CO2-utsläpp och sin energiförbrukning till en global databas.

CDP är den mest omfattande samlingen av självrapporterade miljödata i världen. Beslutsfattare, t.ex. politiker, kan använda dessa uppgifter för att fatta välgrundade beslut för att bygga upp en hållbar ekonomi.

 

Datadriven energihantering

Vi har en databaserad energihantering på Idé-Pro. Genom att arbeta med energioptimering under ett antal år har vi byggt upp en detaljerad databas som vi enkelt kan bearbeta och rapportera till CDP-projektet.

Om vi jämför vår nuvarande energiförbrukning med 2017 så har den totalt sett ökat med 10%. Men jämfört med en omsättningsökning på cirka 40% lyckas vi hålla oss långt under index 100. Vi använder helt enkelt mindre energi för att producera tekniska delar än vad vi gjorde 2017.

 

Ökad fokusering på miljöansvar

Redan idag har vi kunder som ställer krav på våra CO2-utsläpp och vår energiförbrukning, en trend som bara kommer att växa.

På Idé-Pro ser vi det som en fördel att kunder och beslutsfattare får en inblick i vårt arbete och branschen i stort.

Vi vill också visa andra företag att det, förutom att vara socialt medvetna, går utmärkt att arbeta med CO2-utsläpp och energiförbättringar i balans med resultatet; det är helt enkelt en bra affär.

Läs mer om CDP på www.cdp.net/en 

Idé-Pro deltar i det internationella Carbon Disclosure Project