Hållbarhet och affärer hänger ihop

4/1 2023
18/3 2024

På Idé-Pro har vi mångårig erfarenhet av hållbarhet och de senaste sex åren har vi fokuserat på energi- och klimatdelen av hållbarhet. Vi har under ett antal år kartlagt vår klimatpåverkan och tittar nu på vad vi kan göra för att minska den ytterligare.

Fokus på energi och klimat

2016 införde vi energihantering i samband med en extern certifiering. Med energihanteringen ökade vårt fokus på energi och när vi byggde vår plastgjutningsanläggning i Glyngøre 2019 hade vi redan en bred kunskap om energihantering och energiförbrukning. Därför kunde vi bygga den på rätt sätt från början och till exempel använda zonindelad belysning och frikyla, och vi återvinner vår energi från process till process.

Sedan 2021 rapporterar vi våra CO2-utsläpp och vår energiförbrukning till det internationella Carbon Disclosure Project, så att vi kan ge kunder och beslutsfattare en inblick i våra ansträngningar. Under 2022 har vi börjat ta itu med klimatdelen av hållbarhet på allvar och har arbetat med klimatinventeringar, rådgivning till kunder om materialval och skrotminskning.

Hållbarhet och affärer hänger ihop

Konsultverksamhet inom hållbara material

Vi kartlägger vår klimatpåverkan baserat på scope 1 och 2, som inkluderar vår egen klimatpåverkan och påverkan från den el vi köper externt. Scope 3 omfattar klimatpåverkan från våra kunder och leverantörer och är det mest utmanande att arbeta med.

För att minska vår klimatpåverkan i scope 3 kommer vi i allt högre grad att ge våra kunder råd om materialval. Ju fler som väljer hållbara material, desto större besparingar kan vi uppnå. I våra ögon kommer hållbarhet och affärer alltid att gå hand i hand.

Kontakta oss


Vill du att dina produkter ska vara tillverkade av hållbara material? Vi har lång erfarenhet inom området och erbjuder expertvägledning om hållbara materialval och uppskattade CO2e-beräkningar. Kontakta vårt säljteam idag om du behöver råd för dina projekt.